YÖM | YENİLİKÇİ ÖĞRENME ORTAOKULU HAZIR BULUNUŞLUK DEĞERLENDİRMESİ

( PISA TÜRÜ ÖĞRENCİ BECERİLERİNİ DEĞENLENDİRME )

‘’BURSLULUK SINAVI DEĞİLDİR!!!’’

1-HAZIR BULUNUŞLUK (PISA TÜRÜ) DEĞERLENDİRMESİ NEDİR?

CEVAP: Değerlendirmenin temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca onları daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

2- HAZIR BULUNUŞLUK DEĞERLENDİRMESİ NEYİ ÖLÇER?

CEVAP: Öğrencilerin; Matematik okuryazarlıklarını, Fen Bilimleri okuryazarlıklarını ve okuduğunu anlama becerilerini ölçen bir değerlendirmedir.

3-HAZIR BULUNUŞLUK DEĞERLENDİRMESİNDE HANGİ SORU TÜRLERİ KULLANILMAKTADIR?

CEVAP: Sorular okuduğunu anlama becerilerini ölçen çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri kullanılmaktadır.

4-DEĞERLENDİRME TARİHİ?

CEVAP: 15 Şubat 2020 Cumartesi

5.DEĞERLENDİRME BAŞLANGIÇ SAATİ?

CEVAP: 10.00

6.KAÇ OTURUM OLACAK?

CEVAP: 2 Oturum.

7.OTURUMLAR KAÇ SAAT SÜRECEK?

CEVAP: Her bir oturum 1 saat sürecektir.

8.DEĞERLENDİRME BİTİŞ SAATİ?

CEVAP: 12.30

9-DEĞERLENDİRME VE GERİ BİLDİRİMİ NASIL OLACAK?

CEVAP: Değerlendirme sonrasında aileler okula davet edilerek değerlendirme sonuç karneleri ve her öğrencinin sınav analizleri ailelere geri bildirim olarak verilecektir.

Merkez olarak kurulduğumuz günden bu yana bir mottomuz vardı, bu mottoyu okulumuz için de kullanmaya devam ediyoruz;

¨Yapabileceğimizi söyleriz, söylediğimizi yaparız…

Göztepe Yerleşkesi:

Ataşehir Yerleşkesi:

YÖM Okulları Koç Ailem, Oyak ve Turkcell TClub anlaşmalı kurumudur.

oyak