MAKER ALAN

Maker alan; “tüketmekten çok üretmek” anlayışına dayanır. Çocukların gerçek yaşamdaki malzemelerle temas kurup, keşifler yapabilecekleri, farklı öğrenme deneyimleri yaşayabilecekleri, özgürce tasarlayıp üretim yapabilecekleri, becerilerini geliştirebilecekleri bir alandır.

Maker alanda; 4 temel istasyon bulunur: ‘Sanat-Tasarım, Teknoloji, Doğa-Geridönüşüm ve Bilim. Bu istasyonlarda yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi teşvik eden, çocuğun yaşına ve boyutlarına uygun gerçek malzemeler yer alır. Bu malzemelerle yapılacak, üretilecek olan her şey çocukların hayal gücüne, ilhamına, ilgisine, yaratıcılığına göre şekillenir.

• Sanat-tasarım istasyonunda; ahşap işleri için oyma, yontma, törpü gibi araçlar, ahşap parçalar, ahşap yapı inşaa malzemeleri, şekil şablonları, kil, çamur, hamur, her türlü boya, fırça, kağıt, kumaş benzeri malzemeler bulunur.
  • Doğa-geridönüşüm istasyonunda; büyüteç, büyüteçli gözlem fanusu, doğa gözlem kutusu, pusula, artık malzemeler, dürbün, küçük boyutlu kum ve su havuzları, çeşitli bitkiler, doğal malzemeler (taş, toprak, kozalak, yaprak, deniz kabukları, kum vb), çeşitli duyu malzemeleri, mikroskop, teleskop, fener, yerküre, harita gibi malzemeler bulunur.
  • Bilim istasyonunda; deney tüpleri, ölçü kapları ve kaşıkları, terazi, mıknatıs, pil, ampul, çeşitli teller ve kablolar, makaralar, borular, elektrik devresi, termometre, kronometre gibi malzemeler bulunur.
  • Teknoloji istasyonunda; tabletler, Lego education duplo setleri, elektronik devre platformları ve kodlama yapabilecekleri araçlar bulunur.