YÖM OKULLARI

* Öğretmenlerin, öğrencilerin, çalışan personelin, velilerin kısacası tüm öğrenme yoldaşlarının birbirini tanıdığı, birbirine ismiyle hitap ettiği, her alanında yaşamın ve öğrenmenin olduğu mahalle okullarıdır.

* Hızla kalabalıklaşan İstanbul gibi kentlerde, çocukların büyüdüklerini anlayabilecekleri, onlara ismiyle hitap edileceği, herkesin birbirini tanıyabileceği, ortalama 150 öğrencinin olduğu öğrenme ortamlarıdır.

* Çocukların dalından meyve toplayabilecekleri, domatesin nasıl yetiştiğini öğrenebilecekleri ve toprağa dokunabilecekleri, her alanını öğrenmek için kullanabilecekleri, beceri ve deneyim odaklıdır.